27 Ocak 2008 Pazar

çiftlik salatası tarifi

Malzemeler
500 GR DOMATES
SOS: 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI, ½ ÇAY KAŞIĞI HARDAL, TUZ, KARABİBER, KEKİK, LİMON SUYU
1 YEŞİL VE 1 KIRMIZI ÇARLİSTON BİBER
2 KÜÇÜK SOĞAN
1 ORTA BOY SOĞAN
10 ADET SİYAH ZEYTİN
1 KÜÇÜK DİLİM BEYAZ PEYNİR
1 YEMEK KAŞIĞI İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ VE TAZE NANE KARIŞIMI
3 ADET SALATA YAPRAĞI

Yapılışı
4 kişilik Her porsiyonda 210 K kal, 882 kj, 12 gr KH (= 1 EB ) EN ALT KISMA SALATA YAPRAKLARINI YAYIN DOMATESLERİ , SALATALIK VE BİBERLERİ DİLİMLEYİN HALKA HALKA DOĞRANMIŞ SOĞANLARI ÖNCE BİRAZ TUZLA OVUP SONRA BOMATES BİBER VE SALATALIĞIN ÜSTÜNE KOYUN GERİ KALAN TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIP ÜZERİNE NANE VE MAYDANOZU EKLEYEREK SALATAYA EKLEYİN EN TEPEYE KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRADIĞINIZ BEYAZ PEYNİR VE ZEYTİNLERİ YERLEŞTİRİP HAZIRLADIĞINIZ SOSU SALATAYA İLAVE EDEREK SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok: